Кошик
754 відгуків
Horeca-Service
+380 (98) 359-40-78Александр
+380 (99) 359-40-78Александр
+380 (73) 359-40-78Александр
Додати відгук

Гармата індички 1 категорії (15-18 кг)

  • Немає в наявності
  • Код: 26294137

144,20 /кг

+380733594078
  • +380 (98) 359-40-78
    Александр
  • +380 (99) 359-40-78
    Александр
  • +380 (73) 359-40-78
    Александр
  • +380 (68) 359-40-78
    Леонид
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Гармата індички 1 категорії (15-18 кг)
Немає в наявностіГармата індички 1 категорії (15-18 кг)
144,20 /кг
+380733594078
  • +380 (98) 359-40-78
    Александр
  • +380 (99) 359-40-78
    Александр
  • +380 (73) 359-40-78
    Александр
  • +380 (68) 359-40-78
    Леонид
Опис
Інформація для замовлення

Індичка вважається найкориснішою дієтичною птицею. За поширенням вона посідає друге місце у світі після курки.

Головна відмінність від інших видів свійських птахів — чималі розміри. Адже доросла особлива може досягати до 40 кг живої ваги.

Виготовлення

Найбільший виробник індичок заслужено вважають США. Щекільці, які вільно проживали на Американському континенті кілька століть тому, вирощували цих птахів у своїх поселеннях. Не дарма ж в Америці індичка займає окреме місце на святковому столі на день Благодаріння.

У європейських широтах індичок вирощують не так багато, оскільки ці птахи досить чутливі до кліматичних умов. Поготів для підтримки життєдіяльності цих пернатих, потрібно ретельно підбирати корм, позаяк вони дуже вибагливі в їжі. Для того, щоб птахи добре почувалися й набирають у вазі, треба тримати їх у місцях, де завжди можна вільно вивести їх на територію повну зеленню.

Як вибирати

Під час вибору індички діє правило: що більше, то краще. Гармата, яка важить понад п'ять із половиною кілограмів, суліт найніжніше та найсмачніше м'ясо.

На жаль, цілу індичку купити складно, оскільки найчастіше м'ясо розділяють на окремі частини через велику вагу цілої птиці. У цьому разі варто враховувати, що найсмачніші ніжки та грудинка вирізняються великим розміром.

Якщо ви купуєте шматок індички, на якому є шкірка, вона має бути жовтуватого кольору, волога та не містить плям.

Ще один приклад вибору індички, який можна застосовувати до всіх різновидів м'яса: під час натискання на поверхню індички, деформоване місце повернеться до первісної форми, якщо перед вами свіжа тушка.

Зберігання

Немає великого секрету в тому, як зберігати м'ясо індички.

Якщо ви бажаєте їсти свіжий шматок, пам'ятайте, що він зможе зберігатися в холодильнику лише кілька днів. А якщо ви хочете зберегти м'ясо на триваліший час — помістіть його в морозилку.

Також не тримайте м'ясо просто в тарілці, воно може покритися скоринкою. Упаковуйте його в целофановий пакет або харчову плівку.

Як приготувати

Знайти відповідний спосіб приготування м'яса індички не становитиме труднощів. Адже її можна варити, тушкувати, запікати, готувати на парі, смажити.

Цікаво. Під час варіння м'ясо варто кидати в гарячу воду, у такий спосіб воно не випустить сік, від чого залишиться соковитим і м'яким.

У духовці індичку запікають попередньо фаршируючи. Як начинку використовують фрукти або рис.

У Франції трапляється тушкована індичка в сметані, фарширована трюфелями та розмарином, в Англії — ягодами та грибами, а Італії цю птицю заведено фарширувати апельсинами.

Важливо: під час приготування індички, суворо дотримуйтеся тимчасових обмежень, позаяк м'ясо легко пересушити.

Користь

  1. Оскільки цей птах не викликає алергічних реакцій, його можна вживати в їжу як дітям, так і дорослим. Не варто обмежувати себе в споживанні м'яса також вагітним жінкам і літнім людям.
  2. Після великих фізичних навантажень дієтологи рекомендують їсти індичину, оскільки вона допомагає м'язам відновиться в короткі рядки.
  3. Також м'ясо цієї птиці успішно допомагає боротися з безсонням і стресами.
  4. Щоб уберегти себе від онкологічних, нервових захворювань, анемії й продовжити молодість, варто регулярно додавати індичку до раціону.
  5. До складу м'яса входять кислоти Омега-3, які покращують роботу серцево-судинної системи та розщеплюють жир. Тому дієтологи радять харчуватися індичкою ще й для зниження ваги. Крім того, вона має малу кількість калорій, а білок із неї засвоюється організмом людини на 95%, що б'є всі рекорди.
  6. До того ж великий вміст натрію в м'ясі індичку призводить до того, що в людини, яка їсть цей продукт, стабільно поповнюватимуться запаси плазми крові.

Вред

Людям, які страждають на подагру та ниркову недостатність, варто з великою опакою поставитися до вживання індички, оскільки високий вміст білка в м'ясі може спровокувати всугублення хвороб.

Людям, які страждають на гіпертонію, лікарі радять недосмоктувати м'ясо цієї птиці в процесі приготування.

Калорийность 161кКал

Енергетична цінність продукту (Совідношення білків, жирів, вуглеводів):

Білки: 20.0г. ( ⁇ 80 кКал)

Жири: 8.0 г. ( ⁇ 72 кКал)

Вуглеводи: 0.5г. ( ⁇ 2 кКал)

Енергетичне співвідношення (б ⁇ ж ⁇ у): 49% ⁇ 44% ⁇ 1%

  • Ціна: 144,20 /кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner