
Ребро м'ясне свиняче (не обрізане)
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 54028
179,20 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (98) 359-40-78Александр
- +380 (99) 359-40-78Александр
- +380 (73) 359-40-78Александр
- +380 (68) 359-40-78Леонид
Свині ребра — це грудинка, а точніше, її верхня частина. Вона складається з м'язового шару, жиру та середньої частини ребер.
Їх люблять за те, що ніжне та соковите м'ясо тане в роті, а привабливий аромат пробуджує апетит.
Важливо! Тонкі та худі свинячі ребра підходять для супів і бульйонів, а ось із м'ясистих і жирних виходять дивовижні гарячі страви.
Склад
М'ясо вирізняється підвищеним вмістом тваринного білка, жиру, холестерину, насичених жирних кислот. У ньому містяться вітаміни групи B, С, Е, PP, амінокислоти. Крім того, представлені макро- та мікроелементи: кальцій, калій, магній, цинк, натрій, сірка, залізо, мідь, селен.
Користь
Свні ребриці, попри багатий хімічний склад, корисні тільки у разі вживання в дуже помірних кількостях.
- Завдяки білку, кальцію і фосфору в складі ребра покращують стан кістково-м'язової тканини.
- Є чудовим антидепресантом, чудово поліпшує настрій і знімає втому.
- Свні ребра позитивно впливають на нервову систему, стимулюють оновлення клітин, а також покращують мозкову діяльність, відповідно підвищують розумові здібності.
- Вживання в малих дозах знижує ризик появи серцево-судинних захворювань.
- Ребриці покращують травлення, сприяють прискореному виведенню токсинів з організму.
- Підвищують рівень гемоглобіну в крові.
- Активують гормональну активність і холестериновий обмін.
- М'ясо нормалізує роботу печінки, виводить жовч з організму.
Вред
Не можна вживати свинячі реберці у разі індивідуальної нестерпності продукту. Їх варто виключити особам із зайвою вагою, позаяк вони мають високу калорійність. Не рекомендується людям із підвищеним холестерином.
Як вибрати та зберігати
Вибирайте м'ясо молодого порося, — воно м'якше та соковитіше. Про це говоритиме світлий колір і тонкий прошарок жиру.
Поверхня ребер має бути цілісною, без плям, слизу та погумованих згустків. Якщо під час натискання на м'ясо утворювана ямка не відновлює свою форму, це говорить про те, що продукт не свіжий.
Понюхайте ребриці — вони приємно пахнуть, навіть злегка солодкувато. У жодному разі аромат не має віддавати гнилю.
У свіжому вигляді свинячі реберця можуть зберігатися в холодильній камері до 4 днів. Можна продовжити їх термін зберігання, якщо заморозити за температури: -18 °C. Вони спокійно пролежать у морозилці 10 міс.
Цікаво! Є ще альтернативний варіант продовження терміну їхнього зберігання — закоптіть ребра, але в такому вигляді їх не можна заморожувати, оскільки вони будуть прогорклими на смак.
Застосування в кулінарії
Свні ребриці під час правильного приготування є вишуканою стравою, яка підходить не тільки для повсякденного, але й святкового столу.
Вони використовуються в приготуванні супів, надають страві наваристості та поживності, чудово поєднуються з гороховим або фасолівим супами.
Також свинячі ребриці запікають, тушкують, смажать. Попередньо їх можна замаринувати з різними спеціями та прянощами, а також репчастим луком, майонезом і навіть вином. Маринад допомагає розм'якшити м'ясо, надає додаткову соковитість, аромат і делікатесний смак.
Ребра краще маринувати упродовж усієї ночі, а під час приготування поливати маринадом, що залишився.
З них виходить шикарний шашлик. Також можна готувати ребра в полярному або паніруванні, подавати з різними соусами. Чудове спекотне виходить зі свинячих ребер із сухофруктами. Вони прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, починаючи з будь-яких овочів, закінчуючи рисом і гречкою.
Багато кулінарів люблять запікати реберці з картоплею в травах. Страва виходить таким, що пальчики оближиш.
Особливою популярністю користуються копчені свинячі ребра. Їхній привабливий аромат і смак дуже цінують і люблять у народі. Вони використовуються в складі супів, салатів і закусок.
Кулінарний совет! Щоб м'ясо реберець вийшло ще соковитішим, використовуйте подвійну термічну обробку. Наприклад: смаження та тушкування або варіння м'яса та запікання.
Калорійність 277 ккал
Енергетична цінність продукту (Совідношення білків, жирів, вуглеводів):
Білки: 15.47г. ( ⁇ 61,88 кКал)
Жири: 23.4г. ( ⁇ 210,6 кКал)
Вуглеводи: 0 г. ( ⁇ 0 кКал)
Енергетичне співвідношення (б ⁇ ж): 22% ⁇ 76% ⁇ 0%
- Ціна: 179,20 ₴/кг