Альтернативні стейки
Альтернативні стейки з'явилися не так давно, але багато гурмани вже оцінили їх чудові смакові якості.
У 2000 році двоє американських вчених (К. Калкинс і Д. Джонсон) оприлюднили масштабне дослідження м'язових волокон яловичих туш. Його результати свідчили про те, що крім окремих частин для преміальних стейків в тушах знаходиться вражаюча кількість інших зон для отримання якісних відрубів. Інформація швидко поширилася по всьому світу, і провідні ресторани стали без сорому включати в своє меню стейки з лопатки, шийного відділу та пашини.
Альтернативные стейки появились не так давно, но многие гурманы уже оценили их превосходные вкусовые качества.
Альтернативными принято называть стейки, которые берут не из премиального толстого и тонкого края, а из филейных частей шеи, лопатки, верхней поверхности бедра, пашины. Не удивляйтесь: схема разделки туши на отрубы и стейки выходит далеко за рамки пресловутых 7-10% элитного мраморного мяса.
Несмотря на некоторую жесткость и отсутствие обильной мраморности, стейки имеют насыщенный мясной вкус, которого так не хватает некоторым элитным стейкам.